Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Όπως ο οργανισμός, έτσι και η διατροφή αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εποχών. Οι ανάγκες του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικές τον χειμώνα προκειμένου να διατηρείται συνεχώς σε μια σταθερή θερμοκρασία το σώμα. Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόσληψη ενέργειας μέσω των τροφών.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, οι τροφές που θα μας βοηθήσουν να «βγάλουμε» τον χειμώνα είναι:

Ενυδάτωση: Νερό, Ζεστά Αφεψήματα, Καφές και Ρόφημα Κακάο

Η επαρκής ενυδάτωση εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Όταν αφυδατώνεται το σώμα μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος και κρυώνουμε.

Tip: Τον χειμώνα οι περισσότεροι δυσκολεύονται να καλύψουν τις απαιτήσεις του σώματος σε υγρά λόγω χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και μια ιδανική λύση είναι τα ζεστά αφεψήματα (τσάι, χαμομήλι, τίλιο κ.α.). Προσθέστε και λίγο μέλι που αποτελεί μοναδικό ρόφημα για όλες τις ώρες.

Σούπες

Είναι ιδανικές σε καθημερινή κατανάλωση τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς είναι ένα γεύμα με χαμηλό θερμιδικό φορτίο, πλούσιες σε νερό που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού και μπορεί να αποτελεί πρώτο πιάτο συνοδευτικά ή κυρίως γεύμα όταν περιέχει κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, ή φασόλια.

Tip: Προσθέστε στις σούπες λεμόνι και πιπέρι και η γεύση θα απογειωθεί και θα σας κρατήσει ζεστούς.

Καυτερά μπαχαρικά

Ενισχύουν τον βασικό μεταβολισμό μέσω της αύξησης των καύσεων λόγω της αυξημένης θερμογεννετικής δράσης τους.

Αποξηραμένα φρούτα- δαμάσκηνα, σύκα, ξηροί καρποί και σταφίδες

Αποδίδουν συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας κρατώντας τα επίπεδα των καύσεων σταθερά με αποτέλεσμα τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας του οργανισμού.

Αλκοόλ

Προσθέστε στη διατροφή σας καθημερινά μικρή έως μέτρια ποσότητα αλκοόλ, που αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού.
Tip: Προτιμήστε κρασί ή μπίρα (1-2 ποτήρια ημερησίως).

Written by NEWS ΦΛΩΡΙΝΑ

0 σχόλια