Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Στο ΤΕΙ Δ.Μ. στη Φλώρινα ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου

Τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα , επισκέφθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Κώστας Γαβρόγλου.
Κατά την επίσκεψη του στη Σχολή, συζητήθηκαν τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  με τον πρόεδρο Ν. Ασημόπουλο, την αν. προέδρου Π. Μητλιάγκα, τον διευθυντή της Σ.ΤΕ.ΓΕ.ΤΕ.ΤΡΟ.Δ. Ι. Ξυνιά και καθηγητές του Ιδρύματος. Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση της Παιδείας ο υπουργός επισήμανε ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, η οποία θα εξετάσει το σύνολο των οικονομικών και των ανελαστικών δαπανών της εκπαίδευσης έως και τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. «Το κάνουμε αυτό προκειμένου να αποτυπώσουμε μία εικόνα για το τι συμβαίνει με τα οικονομικά στον χώρο της εκπαίδευσης και το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δαπάνες που πραγματοποιούμε» για εκπαίδευση, είπε, ενώ Τγια το εκπαιδευτικό προσωπικό εξήγησε: «Υπάρχει δυσκολία να προχωρήσουμε σε προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών στις σχολικές μονάδες, λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων».
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά, ανακοίνωσε την ίδρυση και λειτουργία των Ακαδημαϊκών Περιφερειακών Συμβουλίου μέχρι τέλη Απριλίου Ο κ. Υπουργός ανέφερε πως τα Ακαδημαϊκά Περιφερειακά Συμβούλια, στα οποία θα συμμετέχουν ισότιμα εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ερευνητικών ιδρυμάτων και των ΕΒΕ, είναι ένας θεσμός ο οποίος θα εξετάζει σοβαρά τι θα γίνει στην περιφέρεια για την αναπτυξιακή πορεία των ιδρυμάτων και τη συμβολή που μπορεί να έχουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τα ερευνητικά μας ιδρύματα.«Μέσω των ακαδημαϊκών περιφερειακών συμβουλίων θα εξετάζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, αναφέρθηκε στην περίπτωση όπου 195 τμήματα των ΤΕΙ και κάποιων Πανεπιστημίων, είναι χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. «Έχουμε μία συντεχνοποίηση, την οποία όμως η παρούσα κυβέρνηση την έχει αντιληφθεί και προσπαθεί να δώσει λύσεις», είπε ο υπουργός.
Written by NEWS ΦΛΩΡΙΝΑ

0 σχόλια