Τρίτη 4 Απριλίου 2017


Την Δευτέρα 3/4/2017 πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συνάντηση στο Επιμελητήριο Φλώρινας με θέματα συζήτησης τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου (χερσαίο λιμάνι) στην Φλώρινα και την λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας- Νίκης. 
     Παραβρέθηκαν όλοι οι θεσμικοί φορείς του νομού και συγκεκριμένα: οι δύο Βουλευτές Φλώρινας κ. Αντωνιάδης και κ. Σέλτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπίρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδου,  εκπρόσωποι της Γ.Γ. Ακίνητης Περιουσίας κα. Πέρκα και ο κ. Θεοδωρίδης. Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους η Αναπληρώτρια Γ.Γ. Εμπορικών, οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων κα. Τεκτονίδου, ο Δ/ντης της ΕΤΒΑ Βορ. Ελλάδος κ. Τσουρδαλάκης, ο Προϊστάμενος λειτουργίας Βιομηχανικών Περιοχών κ. Πανταζόπουλος, η υπεύθυνη σιδηροδρομικού δικτύου κα. Σταφυλίδου, ο Δ/ντης του Τελωνείου Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης και οι δύο Τελώνες Νίκης και Κρυσταλλοπηγής.
     Στην συνάντηση εργασίας αναδείχθηκε η ανάγκη επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας- Νίκης καθώς και η λειτουργία διαμετακομιστικού κέντρου στη ΒΙΠΕ Φλώρινας. Πρόκειται για δομές που θα βάλουν την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης,  μειώνοντας την ανεργία και παράλληλα ενδυναμώνοντας το ΑΕΠ της χώρας.
     Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, που αποτελεί μονόδρομο για τον νομό Φλώρινας, αξίζει να σημειωθεί  ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς του νομού είναι μαζί, ενωμένοι, ανεξάρτητοι από πολιτικές πεποιθήσεις, διεκδικώντας σημαντικά έργα για τον τόπο. Έναν τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που όμως έχει αδικηθεί.
Written by NEWS ΦΛΩΡΙΝΑ

0 σχόλια