Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Με μαντινάδα και μοιρολόι οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα στο Λέχοβο (βίντεο & φωτο)
ΠΗΓΉ ράδιο Λέχοβο 97.1

 

Με μαντινάδα και μοιρολόι οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα στο Λέχοβο
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Ιουλίου οι εκδηλώσεις Μνήμης στο Λέχοβο για το Ολοκαύτωμα στη διάρκεια της κατοχής στις 23 Ιουλίου 1943.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς

το Θείο Κήρυγμα από  τον Ιερομόναχο π.  Βενέδικτο από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους.
Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή η μαντινάδα από τα μέλη του Εργαστηρίου Ρεθύμνης Πυρρίχια Δρώμενα και το μοιρολόι της πυρπόλησης παρουσίασε η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εργαστηρίου Ρεθύμνης Πυρρίχια Δρώμενα ενώ για το χρονικό του Ολοκαυτώματος μίλησε ο ιστορικός Παναγιώτης Φίτζιος.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του νομού κκ Κώστας Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Κώστας Γέρου,ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, εκπρόσωποι από τα μαρτυρικά χωριά Κλεισούρα και Ερμακιά, Εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Καστοριάς Αντιδήμαρχοι Αμυνταίου κκ Θεοδώρου και Ιωάννου και κάτοικοι του Λεχόβου. Για πρώτη φορά η Γερμανική Κυβέρνηση δεν έστειλε εκπρόσωπο της με τον Γερμανό Πρόξενο να στέλνει επιστολή χαιρετισμό.

Τα μέλη του Εργαστηρίου Ρεθύμνης Πυρρίχια Δρώμενα τίμησαν τους Κρητικούς πεσόντες στην περιοχή τελώντας Τρισάγιο στο Ηρώο στην είσοδο του Λεχόβου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την δεξίωση στην ταβέρνα το Στέκι

Δείτε τα βίντεο και πλούσιο φωτορεπορτάζ:



 



Written by NEWS ΦΛΩΡΙΝΑ

0 σχόλια