Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ & Ε.Β.Ε. ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Φλώρινα, 21 Ιανουαρίου 2016
Σε κοινή συνάντηση των Επιστημονικών Φορέων και του Ε.Β.Ε της Π.Ε. Φλώρινας, που έλαβε χώρα σήμερα 21/01/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι φορείς απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης,  ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφώνησαν ομόφωνα να  συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.).
Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα  μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της Κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.
Οι επιστημονικοί φορείς επισημαίνουν ότι οι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες ήδη συμμετείχαν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, όπως έδειξε η μεγάλη συγκέντρωση και  πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 14/1/2016, αλλά συμμετέχουν και στην σημερινή κινητοποίηση που εξελίσσεται αυτή την στιγμή στην Αθήνα (Πέμπτη 21/01/2016 και ώρα 11.30), με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και των αγροτών, κατά του σχεδίου της Κυβέρνησης περί «μεταρρύθμισης» του ασφαλιστικού.
Με δεδομένα όλα αυτά, οι Επιστημονικοί Φορείς και το Ε.Β.Ε της Π.Ε. Φλώρινας:
Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.
Συμμετέχουν σε κεντρικό επίπεδο στις συζητήσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων και εμπειρογνωμόνων.
Προσκαλούν όλους τους τοπικούς βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό, σε τόπο και χρόνο που θα ορισθεί.
Καλούν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε να γίνει στη Φλώρινα, την Πέμπτη 28-01-2016 και ώρα 13.00.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων:
1. Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας: Δημήτρης Στεφανίδης – Πρόεδρος.
2. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Π.Ε. Φλώρινας: Ηλίας Ιωάννου – Πρόεδρος.
3. Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας: Αιμιλιανός Σιέκρης – Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Μουμουλίδης – Εκπρόσωπος Ι.Σ.Φλώρινας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
4. Οδοντιατρικός Σύλλογος Φλώρινας: Γεώργιος Ξανθόπουλος – Πρόεδρος.
5. Φαρμακευτικός Σύλλογος Φλώρινας: Γεώργιος Αντωνιάδης – Πρόεδρος.
6. Σύλλογος Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φλώρινας: Κωνσταντίνος Λιθοξοϊδης – Πρόεδρος.
7. Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φλώρινας: Κωνσταντίνος Γώγος – Πρόεδρος.
8. Σύλλογος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Φλώρινας: Γεώργιος Κωνσταντάκος – Αντιπρόεδρος / Εκπρόσωπος Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε..
9. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας: Σάββας Σαπαλίδης – Πρόεδρος.
Written by NEWS ΦΛΩΡΙΝΑ

0 σχόλια