Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018


Τη Βουλευτή της Β’ Αθηνών και Τομεάρχη της Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό, κ. Θεοδώρα – Ντόρα Μπακογιάννη, υποδέχθηκε τη Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο Γραφείο του στο Δημαρχείο.
Η επίσκεψη της κ. Υπουργού στην πόλη της Φλώρινας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Την κ. Μπακογιάννη συνόδευε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα, ο κ. Σάββας Αναστασιάδης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, ο κ. Γιάννης Ανδριανός, Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας και ο Βουλευτής Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ στο Δημαρχείο την υποδέχθηκαν εκτός από τον κ. Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρος Σερίδης,  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.κ. Θεόδωρος Δημόπουλος, Νίκος Δούμτσης, Χρήστος Μπαρδάκας και Κώστας Τριανταφυλλίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας.
Η κ. Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της αναφέρθηκε στην αγάπη της για τη Φλώρινα, καθώς και στην καθαριότητα της πόλης η οποία εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.
Ο κ. Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε την κ. Μπακογιάννη και το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Φλώρινας, αναφέρθηκε στα ακόλουθα:
-Νόμος Κλεισθένης
Τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων από την εφαρμογή του Νόμου Κλεισθένη είναι σημαντικά, ενώ ανέφερε ότι ο σκοπός της σημερινής συγκυβέρνησης είναι η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Τηλεθέρμανση Φλώρινας
Σχετικά με το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, είπε ότι με τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές του αναδόχου έχει κατασκευαστεί μόνο ο κεντρικός αγωγός, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη υπογραφής σύμβασης με τον ιδιώτη επενδυτή της ΔΕΗ ΑΕ, όπου θα υπάρχει δέσμευση, ώστε η τιμή του ατμού να είναι ίδια με την τιμή που θα έχει η ΔΕΗ στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα.
- Μειωμένη τιμή ρεύματος
Ως ανταποδοτικό για τη ρύπανση της περιοχής της Φλώρινας, από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ και των ορυχείων στην περιοχή του Δήμου Φλώρινας, ο Δήμος Φλώρινας έχει καταθέσει αίτηση στη ΔΕΗ και στο αρμόδιο Υπουργείο για την παροχή φθηνότερου ηλεκτρικού ρεύματος, στις κατοικίες και στις επιχειρήσεις του Δήμου. Το κόστος της μείωσης αυτής μπορεί να καλυφθεί από το τέλος εξόρυξης λιγνίτη, το οποίο οφείλει να αποδίδει η κυβέρνηση στον Δήμο από τα ορυχεία, κάτι που δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή, ενώ το ορυχείο της Βεύης («Βαρβούτη») παραμένει κλειστό.
- Πανεπιστήμιο Φλώρινας
Από τα μεγαλύτερα λάθη, τα οποία έγιναν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ήταν η μεταφορά του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη και η απομάκρυνση του από τη Φλώρινα. Είναι πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων και των φορέων της περιοχής να επιστρέψει το Τμήμα στη Φλώρινα.


-Κάθετος Άξονας
Η ανάγκη κατασκευής του κάθετου άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας είναι πλέον επιτακτική για την περιοχή της Φλώρινας, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να μετακινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Για το έργο αυτό η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και δέσμευση του Προέδρου της, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
- Δρόμος Φλώρινα- Πρέσπα
Απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Φλώρινα- Πρέσπες, ενός οδικού δικτύου, που θα διευκολύνει σημαντικά και τις μετακινήσεις των κατοίκων του Δήμου Πρεσπών. Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια καλή πρόταση και θα φροντίσουν για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- ΠΔΕ. 
Ο Δήμαρχος, τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κ. Μπακογιάννη, με τον παρόντα θεσμικό της ρόλο, αλλά και στο μέλλον, μέσα από νέες αρμοδιότητες, με την προσωπικότητα και τις αγωνιστικές της θέσεις, θα προωθήσει και θα υποστηρίξει σθεναρά τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής μας, την οποία θεωρεί και η ίδια εξόχως σημαντικά.


Written by NEWS ΦΛΩΡΙΝΑ

0 σχόλια